Ukens nyheter

Snusinfo.no gir deg de viktigste snusrelaterte nyhetene fra uken som gikk.

Snussalget øker tross grønne bokser

Snussalget fortsetter å vokse etter overgangen til standardiserte forpakninger, ifølge P4. Salgsøkningen i juli, august og september var større i år enn tilsvarende periode i fjor, ifølge kanalen.

 

Brexit åpner snusdøren i Storbritannia

Snusforbudet i EU er ulogisk, uforsvarlig og selvdestruktivt, skriver forsker Mark Oates i dette innlegget.

Les mer om skadereduksjon i denne Snusinfo-saken.

 

Finland vurderer snusstopp

Det er forbudt å selge snus i Finland, men man kan ta med seg inntil én kilo snus når man reiser inn i landet. Det har medført et stort svart marked for salg av snus. Et marked myndighetene nå vil fjerne ved å sette ned importgrensen til 100 gram.

Les mer her (engelsk tekst).

 

Vekker til live de døde

Swedish Match i Sverige har lansert et konsept der de børster støv av et par skikkelig gamle klassikere, og lanserer dem på ny i en begrenset periode for å tekke nostalgiske snusere.

Først ut er «Mørkbrunt», som forsvant fra markedet for 20 år siden. Snusen sprang ut fra J. L. Tiedemanns tobaksfabrik i Charlottenberg.

 

 

 


Tidligere nyheter

Norske ungdommer stumper røyken

Andelen tenåringer som røyker daglig har falt fra 11 prosent til 0,4 prosent på ti år, ifølge foreløpige tall fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT).

– Nå peker tallene mot en røykfri generasjon, det hadde jeg ikke drømt om å oppleve i min levetid, sier Dagfinn Høybråten til NRK.

Les mer her.

 

Snussvindel herjer på Facebook

Å drive markedsføring for tobakksvarer er ikke lov i Norge. Likevel er det de seneste ukene lansert en rekke falske kampanjer som lokker med gratis snus. Disse er alle falske.

Les mer her.

 

Maner til røykeslutt med stopptober

Helsedirektoratet lanserer en ny røykesluttkampanje, som har fått navnet «stopptober». Kampanjen består av filmer, radiospotter, noen artige fysiske hjelpemidler og noen mer effektive hjelpemidler som slutta-appen og en egen slutta-chatbot.

Les mer og se reklamematriellet her.

 

Energidrikk kan gi hjertestans

Nye tall viser at barn og ungdom heller i seg mer energidrikk enn noensinne. Eksperter forteller at høyt inntak av energidrikk kan føre til alvorlige tilstander som hjertesvikt, hjerterytmeforstyrrelse og nyresvikt.

Les mer her.

 

Trendy e-sigarett skaper epedemi i USA

E-sigaretten Juul og bruken av dem – kalt juuling – er blitt svært populært blant mange amerikanere.

– Juul feide gjennom videregående skoler over USA uten at foreldre flest visste at det eksisterte, sier president Matthew Myers i Campaign for Tobacco-Free Kids til Wall Street Journal, ifølge NA24.

Les mer her.

Del