– Snusen er min beste venn

På spørsmål om hvordan det blir å slutte med snus, svarer Alejandro Ayala Wold at det blir vanskelig. – Snusen er min beste venn, men som student har jeg rett og slett ikke råd, sier han.

Av Snusinfo.no

Sammen med kjæreste og samboer Anne Helene Søreng meldte han seg på Snusinfo sin sluttekampanje Nyttårsforsettet før jul, der fem ulike personer over seks måneders skal følges mot et nikotinfritt liv.

– Jeg begynte å smugrøyke allerede som femtenåring, men fant fort ut at røyking ikke var kult. Jeg begynte å snuse, og snuser i dag mellom fem og syv bokser i uken. Som fattig student har jeg rett og slett ikke råd. Jeg ønsker selvsagt å slutte av helsemessige årsaker også, sier han.

Ufarliggjort i oppveksten

Anne Helen Søreng som også ønsker å kaste snusen for godt, sier hun gikk over fra røyk til snus.

– Jeg gikk fra å røyke en pakke annenhver dag til å snuse en boks annenhver dag. Moren min kommer fra et land der det er vanlig å røyke over alt – til og med innendørs. Så for meg ble det nok litt ufarliggjort i oppveksten. Jeg ønsker å være et godt forbilde for lillesøsteren min i tillegg til det å spare penger og få bedre helse, sier hun.

Skal trene bort suget

Paret er enige om at det blir viktig med fysisk aktivitet i slutteprosessen for å flytte fokuset til noe annet.

– Dersom det å slutte kan bidra til vi begge blir flinkere til å trene så er jo det en bonuseffekt. For meg blir det viktig med tregning for å få tankene over på noe annet, sier Alejandro Ayala Wold.

– Jeg er helt enig. Kanskje vi blir flinkere til å trene sammen. Det blir viktig for å holde motivasjonen oppe. Jeg gleder meg til et tobakksfritt liv, legger Anne Helen Søreng til.

Om Nyttårsforsettet

I kampanjen Nyttårsforsettet skal Snusinfo.no følge fem personer frem til sommeren mot et røyk- eller snusfritt liv. I løpet av seks måneder vil deres erfaringer deles på Snusinfo.no og på Facebook.

Del