Savner du snusinnhold i sosiale medier? Sjekk ut disse snusfluencerne!

Er du en av de som savner litt mer snusinnhold i feeden? Finnes det egentlig noen ekte «snusfluencere», og isåfall, hvorfor er ikke disse kontoene blant landets største? 🤔 Eller lurer du på hvordan du selv kan starte en snuskonto? Uansett grunn til at du klikket inn på denne saken – du er nå på rett plass.

Vi har laget en oversikt over de sosiale medier-kontoene som vi mener er aller best på informativt, morsomt og lærerikt snusinnhold. Enten du vil ha underholdning, informasjon, fakta eller de siste oppdateringene på snusfronten, har vi samlet noen anbefalinger her:

Instagram

Snusbonden 

Ikke bare er dette en norsk snusprodusent, men den første norske snusprodusenten på 70 år. På Instagram-kontoen @snusbonden kan du følge med på snusproduksjon fra start til slutt. Fra frø, til plante og til slutt snus. Ganske kult, sant? Man bør jo også støtte kortreist snus. Sjekk de ut!

Snusbonden viser frem norsk snusproduksjon i Trøndelag

Mjölbypartiet

Men mindre du kommer fra Katrineholm vil du elske det svenske @Mjölbypartiet. Sveriges største parti – i sosiale medier. Med bioen «Snus och memes» er Mjölbypartiet «partiet för dig som älskar traktorer ock dieselmuller (!), eller kanske helt enkelt bara är en gedigen snusare».

Den svenske humorkontoen Mjölbypartiet lager memes om blant annet snus

Snus- och Tändsticksmuseum

Svenskene har noe vi ikke har: et snusmuseum. Bak Instagram-kontoen @snus_och_tandstickmuseum står nemlig Snus- og fyrstikkmuseet i Stockholm. Museet, som ligger på Skansen, viser og forteller om svensk snushistorie fra et kulturhistorisk perspektiv. Her kan du se og lære mye morsomt som du garantert ikke visste om snusens mangfoldige historie! De har også en nettside, der du garantert vil være noen funfacts om snus du ikke visste fra før: www.snusochtandsticksmuseum.se

 

Lær mer om snus fra et kulturhistorisk perspektiv på kontoen til Snus- och Tändstickmuseet. Her en snusboks i sølv fra 1800-tallet.

 

Snus akademin

Snus og gemenskap! På den svenske Instagram-kontoen @snus.akademin blir du servert snushistorie, snusfakta og snusreviews. Lett, informativt og morsomt innhold fra en konto som hyller snusen!

Snus akademin hyller snusen, og tar deg her med tilbake til tobakksreklamens gullalder.

 

YouTube

Bjørn Willy Smekken

En artig karakter, som byr på litt av hvert på kanalen. Tidligere var det kun snusprat, men nå er det ispedd litt annet content. Uansett, mye gøyal snusprat her, anmeldelser og unboxing-videoer. Du finner han på kontoen @bjornwillysmekken.

TikTok

Snusleppa

Johannes Uthaug, eller @snusleppa, er en av Norges største profiler på TikTok. Med det brukernavnet forventes det kanskje at hele kontoen er dedikert til snus? Nja, nei. Det er ikke helt sånn. Men! Sjekk ut Snusleppas spilleliste som er dedikert til testing av snus. Her testes det ekkel, sterk, vond og god snus. Garantert underholdning!

@snusleppa Er jeg den eneste som har testet denne snusen?😏 #norge #norway #foryou #sweden #snus #gutta #fyp #fest #drikke #partysentralen #snusleppa ♬ original sound – Snusleppa

Superminoritet

En annen som er verdt å sjekke ut på TikTok er @superminoritet. Ousaf Virk har bygget seg opp på TikTok ved å lage karakterer som spiller på klassiske stereotyper i det norske samfunnet. Da er det kanskje en selvfølge at snusere blir dratt inn her? Sjekk han ut, for her er du garantert en god latter.

@superminoritet jeg er feminist btw (epok&lt3) #snus #karakterer #skuespill #bygdannerledes ♬ original sound – Ousaf Virk

 

Reklame for egne kanaler: 

Snusfornuft

På Facebook har vi en klar vinner, Snusfornuft. Hvis ikke det er frekt å kåre våre egen side til vinner?🤔 Snusfornuft.no er en nettside fra Swedish Match, der vi er åpne og ærlige om deres betraktninger, vurderinger og meninger om alt som handler om snus. Her finner du mye gøy, spør du oss. Snuspolitikk, kronikker og memes om hverandre. Du finner Snusfornuft på Instagram også.

 

Snusinfo

Har du lyst på enda mer fakta- og forskningsbasert informasjon om snus enn det du allerede får her på nettsiden? Visste du for eksempel at ordet snus sannsynligvis kommer fra lavtysk og ordet “schnauze”, som betyr snute eller neste? Eller at porsjonssnus først kom på det norske markedet i 1987? For mer  Følg oss på Facebook eller Instagram da vel!

På Instagramkontoen vår deler vi fakta om snus.

Har du tips til andre snusfluencere? Noen vi har glemt? Send oss gjerne en e-post på post@snusinfo.no 😊

Del