Så billig er snusen nå

Så mye som 9 kroner skiller prisene på snus i dagligvarebutikkene. Snuser du en halv boks om dagen kan du spare en tusenlapp i året ved å velge riktig butikk.

Av: Silje Bekkelund

Etter det etterlengtede priskuttet kom i 2021 bestemte flere dagligvarebutikker seg for å kutte prisene  mer enn hva avgiftskuttet på 25 prosent tilsa, for å fremstå som konkurransedyktige på alle sine varer. Med 71,90,- som høyeste produktpris innen hvit snus, er det Kiwi og Rema 1000 som er billigst, mens Meny og Coop Extra skiller seg ut med noe høyere pris i denne kategorien da samme produkt koster 79,90.

Skal du ha løssnus kan det lønne seg å handle på Kiwi og Rema 1000 med en produktpris på 83,40 kroner, mens Meny og Coop Extra priser seg på 90 og 85 kroner for samme produkt.

I kategorien porsjonssnus skiller det 5 kroner på samme produkt ved Kiwi og Coop Extra, hvorav Coop Extra har høyest pris med 79 kroner, i likhet med Meny. Også ved sammenligning av andre produkter i denne kategorien kommer Kiwi ut som den rimeligste butikkjeden, som er 5 og 6 kroner rimeligere enn Coop Extra og Meny.

 

Fortsatt mest å spare på nett

De siste årene har stadig flere nettbutikker for snus inntatt det norske markedet. De aller fleste tilbyr et stort utvalg, gratis frakt og lave priser. Handler du mye snus på nett kan du likevel spare noen kroner på valg av nettbutikk.

Selvom det er få kroner som skiller, er det likevel noen nettbutikker som kommer bedre ut enn andre. Blant annet kommer snus.com godt ut, med lavest pris på samtlige kategorier. Sammenlignet med kolonial.no, kan du spare 12 kroner på hvit snus om du kjøper fra snus.com. Skal du ha porsjonsnus kan det lønne seg å handle fra kolonial.no, hvor du kan spare 10 kroner på enkelte produkter.  Til gjengjeld har snus.com et større utvalg og gratis frakt.

Penger på porsjonsnus kan du også spare på snuslageret.no og snus365.no, hvor det rimeligste produktet koster 74,40 kroner kontra snus.com og snushjem.no, og hvor det dyreste produktet koster rundt 85 kroner. Her kan du med andre ord spare en tusenlapp i året.

Det er lite som skiller pris på løssnus blant de største nettbutikkene. Handler du på kolonial.no kan du spare rundt 5 kroner per boks sammelignet med om du for eksempel handler hos snushjem.no. Det som kanskje utgjør den største forskjellen blant nettbutikkene i denne kategorien er utvalget.

Del