Nå starter nyttårsforsettet

Hvordan er det egentlig å slutte med røyk eller snus? Snusinfo skal følge fem personer frem til sommeren i kampanjen «Nyttårsforsettet».

Av Erlend Wessel Carlsen

Utrolig mange nordmenn har nyttårsforsetter. Man skal tilegne seg nye, bedre vaner, og kvitte seg med vaner man ikke liker (eller andre ikke liker). Og selv om ikke alle klarer å holde dem er «nytt år, nye muligheter» en fin ramme rundt å gi det et forsøk.

Mange har det å slutte å røyke eller snuse fra nyttår, og vi vil gjerne dokumentere slutteprosessen. Hvordan er det? Når er det verst? Og hva er det som gir motivasjon? Slutting og sluttekampanjer er en del av snustematikken, og følgelig også informasjon som vi ønsker å formidle.

Fem deltagere

Før jul jaktet Snusinfo.no mennesker med snus- eller røykeslutt som nyttårsforsett, og søknadene har bokstaveligtalt rent inn. Vi har valgt ut fem potensielle sluttere, og er de snus eller røykfri om et halvt år, så vinner de en ferietur. En ekstra motivasjon for å slutte, og en takk for at de deler med seg sine erfaringer.

De fem er:

  • Lisbeth (37) fra Oslo
  • Jonas (56) fra Sandefjord
  • Samboerne Alejandro (25) og Anne Helene (20) fra Oslo
  • Karianne (26) fra Brekstad.
Deler erfaringer

I løpet av de neste seks månedene vil deres erfaringer bli delt på våre nettsider og på Snusinfos Facebook og Instagram-kontoer.

De trenger helt sikkert oppmuntrende ord, støtte, folk som prøver sammen med dem eller deler sine beste tips og triks. De vil også få ulike oppgaver og prøve ulike metoder i løpet av perioden for å gi et bredest mulig bilde av mulighetene og tiltakene som finnes knyttet til snus- og røykeslutt.

Del