Nå blir snusen enda billigere

Flere butikker kutter nå prisene på snus mer enn de må. Med andre ord blir snusen billigere enn først antatt som følge av avgiftsreduksjonen.

 

Til DinSide sier kommunikasjonsjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi, at det stemmer at Kiwi har kuttet prisene mer enn avgiftsreduksjonen.

– Det gjør vi for at vi skal være konkurransedyktige på absolutt alle varer, sier hun til Dinside.

 

79 kroner boksen

Pris og avgiftskuttet betyr i praksis at de fleste snusbokser nå koster 79 kroner hos Kiwi. Ifølge kommunikasjonssjefen er dette nye lave priser, og ikke et midlertidig kutt. Det samme prisnivået gjelder også for Rema 1000 og Coop skriver Dinside.

– Vi har lovet våre kunder, som også er medeiere, at avgiftskuttet skal komme de til gode i form av lavere priser. Vi har derfor kuttet prisene tilsvarende kuttet. I tillegg følger vi markedet slik at enkelte produkter kan være kuttet ytterligere, sier kommunikasjonsjef i Coop Harald Kristiansen til Dinside.

 

Fullt lovlig

Da FrP og regjeringspartiene ble enige om det nye statsbudsjettet for 2021, ble det blant annet bestemt at snusavgiftene skulle reduseres med 25 prosent. Dette har nå ført til at dagligvarekjedene både har kuttet i avgiftene, men også har redusert prisene ytterligere.

Selv om det ikke er tillatt å selge tobakksvarer med rabatt, som det påpekes i tobakkskadeloven, er tobakksvarer ifølge Helsedirektoratet i prinsippet under fri prisfastsettelse.

Del