Kutt snusen i påsken, få råd til safari

«Tenk på alt du kunne hatt råd til om du ikke snuste». En velkjent setning for mange snusere. Den som kommenterer hinter ofte til at du kunne hatt penger til dyre biler, ferier eller andre materialistiske goder om du sluttet. Men, hva hadde du egentlig hatt råd til?

Av: Silje Bekkelund

Det er ikke til å stikke under en stol at snus kan være en dyr vane. 72 kroner her og 79 kroner der blir fort til en del penger. Faktisk, kan du spare 26.208 kroner i året om du slutter.

Enten du trenger litt motivasjon for å kutte snusen for godt, eller du går rundt med en drøm om en Rolex Submariner, en Porsche Taycan eller et cruise for hele familien, kan denne saken være det du trenger.

For utregningen tar vi utgangspunkt i 1 boks om dagen og 72 kroner per boks.

Hvor mange år må du kutte snusen for å oppfylle drømmen?

 • 1 år
  Har du en drøm om å dra på safari? Med 26.208 kroner på sparekontoen kan du dra på safari i Sør-Afrika og Cape Town.
 • 5 år
  Hva med et iscruise til Antarktis, chilenske fjorder og Falklandsøyene? Med 131.040 kroner spart kan du se pingviner, hval og sel, og ikke minst et fantastisk naturlandskap.
 • 10 år
  Etter 10 år med oppsparte snuspenger vil kontoen vise 262.080 kroner. For mange kan dette være nok til å for eksempel komme inn på boligmarkedet. Fristende? Hvis ikke kan du spare ett år til og bestige Mount Everest.
 • 20 år
  Har du lenge hatt en drøm om en Rolex Submariner, eller kanskje en Tesla? Etter 20 år kan drømmen realiseres med 524.160 oppsparte snuskroner.
 • 30 år
  Med 786.240 kroner er mulighetene mange. Hva med en Porsche Taycan for eksempel?

 

Dette er bare noen eksempler på hva faktisk kan få råd til med litt viljestyrke og økonomisk sans. Fikk du lyst til å droppe snusen? Les her for noen tips om hvordan du kan bli nikotinfri for godt.

Penger spart er penger tjent, sier de. Og her er det mye å tjene.
Lykke til og god påske!

Del