onsdag, desember 8

Nettsiden eies og driftes av Swedish Match Norge Forhandlere

I dag er det snusens dag

I dag er det faktisk den offisielle snusens dag. En dag som i vårt naboland Sverige feires av over én million mennesker. Blant annet med et eget snus-VM.

Under kategoriene løssnus, porsjonssnus og egenprodusert tobakk, kan alle over 18 år delta i verdensmesterskapet. Men det er ikke bare Snus-VM denne dagen dreier seg om. Historie, håndverk og helse er også viktige punkter for feiringen.

Historie

Snus er en svensk tradisjon fra 1800-tallet. Takket være Columbus sine reiser til Karibia og den franske dronningens migrene, fant snus veien til Europa. Som et resultat av industrialiseringen, utvandring og krig har de aller fleste fått kjennskap til tobakksvaren.

Håndverk

Å lage snus er et klassisk håndverk, som de siste årene har blitt gjenoppdaget av snus-entusiaster i både Sverige og Norge. Snus dyrkes, tørkes, bakes og smaksettes som aldri før. Her i Norge kjenner vi kanskje ekstra spesielt godt til Eirik Volent, Håvard Dretvik og Anna Wildèn fra Trondheim, som produserer egen snus under firmanavnet Snusbonden.

Da ønsker vi deg en fin feiring av snusens dag!

Del