Hva innholder snus?

Snus inneholder primært tobakk, salt og vann, samt ulike smakstilsetninger. Snusproduksjon i Sverige har siden 1971 vært regulert av det svenske næringsmiddelregelverket, og i dag er det strenge begrensninger på hvor høye verdier av fremmedstoffer i det endelige produktet som er tillat.

Snus er regulert på samme måte som svensk mat, som faller under samme reglement. Bare ingredienser som kan brukes i mat brukes i snus, og produksjonen foregår i lokaler som er kvalifisert for matproduksjon. I Swedish Matchs snus inneholder følgende bestanddeler:

Vann: Konsistensgivende.

Tobakk: Inneholder nikotin og gir den karakteristiske aromaen og smaksprofilen på produktet.

Salt: Tilfører smak og har en konserverende effekt som bidrar til lengre holdbarhet.

Humectants: Tilsatt for å hindre dehydrering. Har også en viss konserverende effekt siden det gjør det vanskelig for bakterievekst i snus.

Aromaer: Gir de forskjellige produktene sin karakteristiske smak og aroma. Alle aromaer er laget av naturlige eller syntetiske naturidentiske aromastoffer godkjent for anvendelse i mat. Dette omfatter også røyksmaksstoffer.

Søtstoffer (bare for visse produkter): Gir produktene en balansert sødme, karakteristisk smak og aroma.

Plantefiber (bare for visse produkter): Et fyllstoff som gjør posen mykere.

Snusens pH bør være svakt basisk, fordi da blir nikotinopptaket lettere. Det gir også snusen dens karakteristiske smak og aroma, samt at det forlenger holdbarheten.

Del