Du kaster vel ikke snus i naturen?

I Dagbladet kan vi lese om snus-sti på Besseggen. Du er vel ikke en av de som tenker det er greit å kaste snusen på bakken?

 

Vi har generelt blitt flinkere til å rydde opp søpla vår. Noe som skyldes økt fokus på miljø, og ikke minst en yngre generasjon som er svært miljøbevisste. Noe det bare er å applaudere. Men likevel kan vi i Dagbladet lese at snus på Besseggen er et problem.

 

Stort sett flinke til å rydde opp etter seg

Den lokale guiden Ørjan Venås sier til Dagbladet at han håper folk skjerper seg i år. Han har nettopp vært på sommerens første patrulje over Besseggen, og i løpet av sommeren skal han gå den samme turen 50 ganger til.

– Vi rydda mye på stiene her de to første åra, men nå er folk stort sett flinke til å rydde opp søpla etter seg. Men posesnusen blir liggende igjen, sier han.

 

Kan ikke plukke for hånd

I fjor refset han tursnusere som spytter ut posesnusen på bakken når det går den populære turen.

– På grunn av Covid-19 kan vi ikke plukke opp snusen for hånd, så vi har gått på stiene med gassbrenner og brent både toalettpapir og snusposer.

 

Skal ut å plukke snus

Snus er det eneste produktet som kommer med en egen søppelkasse i emballasjen. Likevel er det mange som spytter ut snusen på bakken. Når det ble satt fokus på problematikken i fjor valgte derfor Swedish Match å gjøre noe med det. Både for å rydde og belyse problemstillingen. Selskapet tok turen til både Besseggen og Gaustablikk for å plukke snus.

– Fjorårets ryddetur ga mersmak, og planen er å gjennomføre ti slike ryddeaksjoner i år, sier Erlend Carlsen som er kommunikasjonssjef i Swedish Match til Dagbladet.

 

Snusen skal i søpla, ikke på bakken. Les mer om hvorfor her.

Del