Det britiske helsedepartementet vurderer å legalisere snus

Snus vurderes nå legalisert i Storbrittania. Dette skjer som følge av at professor David Nutt fra Drug Science sammen med en gruppe forskere har skrevet et åpent brev der de ber regjeringen om å legalisere snus fordi det er et betydelig tryggere alternativ til røyking.

Av: Silje Grønli

Drug Science er et uavhengig vitenskapelig organ i Storbritannia som blant annet jobber for å redusere skadene forårsaket av tobakksbruk, og mener snuslegalisering kan være et viktig steg for å bedre folkehelsen i så måte.

Ekspertene mener det haster å få dette gjennom, særlig sett i lys av økningen av røykere man har sett i Storbritannia under Covid-krisen.

The Sunday Telegraph omtaler saken i begynnelsen av september og siterer bl.a. The Royal College of Physicians som mener snus kan være opptil 1000 ganger mindre farlig enn sigaretter. Undersekretær i det britiske helsedepartementet, Jo Churchill, bekreftet til underhuset tidligere i sommer at det blir en gjennomgang av loven, der alle innspill vil bli tatt hensyn til.

Snus er fremdeles forbudt i EU og en rekke andre land, selv om man de siste årene har sett land som Sveits og USA snu og gjøre snus tilgjengelig for sine innbyggere.

Del