Dagbladet har testet tobakksfri snus

I Norge er det et forbud mot å innføre nye tobakks- og nikotinprodukter. Snus uten tobakk, såkalte nikotinposer, er per i dag ikke et godkjent produkt på snusmarkedet og kan dermed heller ikke selges lovlig i Norge.   

Flere snusprodusenter har lenge ønsket å kunne tilby tobakksfrie nikotinposer til norske snusere. Nylig fikk Swedish Match avslag på en søknad om å selge slike nikotinposer, til tross for at FHIs egen konklusjon peker på at tobakksfrie nikotinprodukter sannsynligvis vil gi en vesentlig mindre kreftrisiko sammenlignet med tradisjonelle snusprodukter.  

Dette betyr at for å selge disse produktene er produsenter fremover pålagt å tilsette tobakk i nikotinposene, selv om produktet er ment å være et tobakksfritt. 

Den debatten fortsetter, og vi kan anbefale dette innlegget på Snusinfo, denne varianten på Snusfornuft eller debatten på Dagsnytt 18 for noen uker tilbake om nettopp tobakksfri snus. Men samtidig som debatten om tobakksfri snus fortsatt løper, så har Dagbladets testpanel testet og trillet terning på de ti mest populære tobakksfrie snusalternativene nordmenn handler på svenskegrena.

Testen finner du her!

Del