Bruk avfallsdunken

Tar du en tur ut i Oslo sentrum nå, vil du se gule søppeldunker som pryder bybildet. Om du synes at de stikker seg litt for mye ut, ja så er faktisk det poenget. Noe må skje for at Oslo-snuserne finner søppelet.

Rusken, Oslos satsing på en ren og trivelig by, har nå gjort søppeldunkene gule, i håp om at folk ikke skal kaste så mye snus og annet søppel på bakken.

Latskap

Rusken har gjennomført en holdningsundersøkelse, som viser at 8 av 10 unge voksne i Oslo skylder på latskap når det kommer til forsøpling. Rusken-general Jenny Wellheden Krohn håper at de gule søppeldunkene vil være en påminnelse.
– Det er for mye søppel som havner utenfor søppelkassene i bybildet. Nå har vi gjort dem ekstra synlige og håper det kan bli en påminnelse om å kaste sitt eget søppel, sier hun.

Snusfornuftig å kaste snus

Et av de store problemene i byen er at snusposer blir kastet på bakken. Sigarettsneip og snusposer utgjør faktisk hele 60 prosent av avfallet i Oslo sentrum. Problemet med dette er at plasten i produktene ikke forsvinner, men blir til mikroplast i havet, ifølge Wellheden Krohn.

– Det er et holdningsproblem at folk synes det er greit å kaste snus og sneip på bakken, mener hun.

Vi håper at du ser etter de gule søppeldunkene fremover og holder hovedstaden ren for snus og søppel.

Del